WOK-melding uitleg

  WOK-melding

  Een WOK-melding houdt in dat je niet meer met de auto de weg op mag, totdat deze hersteld is en gekeurd door de RDW. WOK staat voor Wacht Op Keuren; als je auto een WOK-status heeft, mag je niet meer rijden tot een succesvolle keuring.

  Wat is een WOK-melding? 

  Er zijn verschillende omstandigheden die kunnen leiden tot een WOK-melding op de auto, bijvoorbeeld als je betrokken raakt bij een ongeluk. Een melding vindt ook plaats wanneer een auto wordt ingevoerd en nog in Nederland gekeurd moet worden. De politie kan ook een WOK-melding opleggen, bijvoorbeeld als er bij een verkeerscontrole schade wordt gevonden of als de politie vermoedt dat er illegaal aan de auto gesleuteld is. De WOK-status kan ook afgegeven worden door de schade-expert van de verzekeringsmaatschappij of de RDW zelf.

  Een WOK-melding: hoe werkt het?

  Er zijn twee soorten WOK-meldingen: WOK 1 is voor ernstige schades en WOK 2 is voor minder ernstige schades, zoals een defecte snelheidsmeter, beschadigde voorruit, gebroken uitlaat of kapotte lamp.

  Wanneer er een WOK-melding op de auto gedaan is, mag deze pas na keuring door de RDW weer de weg op. Wanneer de auto een WOK-status heeft, is de auto niet meer verzekerd, dus in geen geval mag je met zo’n auto rijden. Bij de keuring wordt vooral gelet op de dragende delen, het onderstel en de onderdelen die essentieel zijn om veilig te rijden, zoals lichten, remmen, banden enz. Op die manier is zeker dat de auto voldoet aan de Nederlandse veiligheidseisen. De kosten voor de keuring en het heractiveren van het kentekenbewijs moet je zelf betalen. 

  WOK-melding

  Doe de Kentekencheck

  Met onze Kentekencheck via de website kun je meteen zien of er eerder een WOK-melding op de auto is gedaan. Het rapport laat o.a. zien: huidige en eerdere WOK-meldingen en de datum daarvan, de datum van de schademelding en de kilometerstand bij de schademelding. Zo kun je zien wat er allemaal gebeurd is met een tweedehands auto die je overweegt te kopen, en kun je afwegen of het het risico waard is om een auto te kopen die ooit schade heeft gereden.

  Een tweedehandse auto kopen zonder zorgen

  Expert2Go helpt je bij het kopen van een tweedehands auto en zorgt ervoor dat je geen miskoop aanschaft. Dit doen wij door middel van een uitgebreide aankoopkeuring.  Onderdeel hiervan is de Kentekencheck van Expert2Go. Vervolgens maak je samen met onze expert een afspraak bij de verkoper. De expert keurt de auto op technische staat en storingen, waarbij extra gelet wordt op auto’s waarop in het verleden een WOK-melding is gedaan. Vervolgens ontvang je ons technische verslag en het aankoopadvies.

  Vond je deze blog leuk en wil je meer lezen? Zie ook onze andere blog over SUV.

  Terug naar Home