De SUV: een stoere auto voor het hele gezin

  SUV Expert2Go

   

  De afkorting SUV staat voor Sport Utility Vehicle. Dit type auto is oorspronkelijk bedoeld om off-road te rijden, maar tegenwoordig worden ze vooral gebruikt als grote familiewagens, die veel ruimte en comfort bieden.

   

  Wat is een SUV?

  De SUV is van oorsprong een terreinwagen, bedoeld om op ruw terrein te rijden, en met vierwielaandrijving. Deze auto’s herken je meteen aan hun breedte, hoogte en grote laadvermogen, waardoor ze erg populair zijn bij grote gezinnen. Sommige typen hebben zeven zitplaatsen en een grote kofferruimte tot wel 1700 liter.

   

  De vele voordelen en enkele nadelen

  Het belangrijkste kenmerk is dat ze beschikken over vierwielaandrijving (4WD). Daardoor hebben deze auto’s veel meer grip, waardoor ze geschikt zijn voor off-road rijden en flinke aanhangwagens, paardenwagens of caravans kunnen trekken.

  Het andere voordeel is de enorme ruimte die je tot je beschikking hebt, zowel in de kofferruimte als in het zitgedeelte. Ruime, comfortabele stoelen, genoeg beenruimte, grote ramen… Door de bouw van deze auto’s heb je bovendien een hoge zitpositie, waardoor je een beter uitzicht op de weg hebt.

  Het belangrijkste nadeel is dat auto's niet zo zuinig zijn als kleinere modellen. Overigens zijn de fabrikanten continu bezig met het verminderen van het benzinegebruik, zodat de moderne modellen een stuk zuiniger zijn dan 20 jaar geleden.

   

  Of toch liever een MPV?

  Tegenwoordig bestaat ook de MPV, wat betekent Multi Purpose Vehicle. Deze twee typen auto’s lijken op elkaar, maar een MPV heeft meestal geen vierwielaandrijving. Ook is het onderstel niet gebouwd voor rijden op onverhard terrein. Een MPV is dus een zeer ruime wagen, vaak met zeven zitplaatsen en een flinke kofferbak, en met meer comfort. Veel auto’s die verkocht worden zijn dus eigenlijk MPV’s. Wil je dus echt off-road rijden, controleer dan dat je gewenste auto daar geschikt voor is.

  Ook de term crossover wordt vaak gebruikt; het verschil is dat de crossover vaak wel vierwielaandrijving heeft, maar niet de off-roadcapaciteiten; met deze auto’s kan dus je beter op de verharde weg blijven.

   

  Gratis advies?

   

  SUV

  Kies jouw favoriete SUV

  Er zijn verschillende soorten modellen; hieronder lichten we er enkele uit.

  1. Terreinwagen of 4x4: Dit is de echte terreinwagen, met 4WD. Het populairste model is de Land Rover Defender en verschillende Jeeps.

  2. Crossover: Binnen deze categorie is er enorm veel keuze, bijvoorbeeld de Audi A6, Volvo XC70 of Volkswagen Passat Alltrack.

  3. Compact (mini): Dit model heeft de uiterlijk en de sportieve prestaties en kan dus op onverhard terrein rijden. Populaire modellen zijn de Range Rover Evoque, Land Rover Discovery Sport, Audi Q1 en Suzuki SX4.

  4. Middenklasse (midsize): Dit type is iets groter dan de compacte. Ook dit model kan off-road rijden en biedt alle ruimte en luxe. Populair zijn de Range Rover Velar, Nissan Qashqai, Audi Q5, BMW X3, Ford Kuga en Volvo XC60.

  5. Groot (fullsize): Deze wagens onderscheiden zich vooral door de enorme kofferruimte en hebben zeven zitplaatsen. De populairste modellen zijn de Land Rover Discovery, Range Rover Sport, Audi Q7 en BMW X6.

  6. Luxury: Deze auto’s worden gemaakt door merken in het luxere segment en stralen van buiten én van binnen echte luxe uit. Voorbeelden: Porsche Cayenne, Lexus RX 350 en Mercedes-Benz G Class.

  Om de keuze in jouw favoriete automerk te verkennen, kijk op de website van Gaspedaal.

   

  SUV Aankoopkeuring

  Overweeg je een betaalbare tweedehands SUV? Er zijn veel verschillende merken en typen, zodat je het je misschien duizelt van alle opties. Neem contact met ons op voor hulp bij je zoektocht!

  Expert2Go helpt je bij het kopen van een tweedehands auto en behoedt je voor een miskoop. Profiteer van onze kennis, die wij inzetten bij onze uitgebreide aankoopkeuring. Maak met onze expert een afspraak bij de verkoper; wij keuren de auto en maken samen een proefrit. Vervolgens geven wij je ons technische verslag en aankoopadvies. 

  Mocht je nog niet weten wat voor auto je zoekt – sedan, hatchback of een occasion – dan kunnen de kenners van Expert2Go een zoektocht voor je uitvoeren op basis van jouw gebruikswensen. Voorkom dus een miskoop: vertrouw op Expert2Go!

  Wil je weten wat de kosten zijn van een aankoopkeuring? Klik dan hieronder op de button. 

  Vond je deze blog leuk en wil je meer lezen? Zie ook onze andere blog over  'Waarschuwingslampjes van een auto'

   

  Aankoopkeuring Kosten